Vind IL

Sponsorreglement

Sponsorreglement

Retningslinjer for bruk av klubbkolleksjoner og bruk av sponsormerker på klær/utstyr for Vind idrettslag 2010-2014

Forord
Vind IL har fornyet sine ski- og fotballkolleksjoner. Klubbklærne er fine og av god kvalitet, og vi håper at flest mulig benytter kolleksjonene på trening og under kamper/konkurranser.  
Bruk av felles bekledning bidrar til å skape samhørighet i idrettslaget. Også overfor motstandere/konkurrenter og andre vi møter, skal det ikke være tvil om at vi er fra Vind IL. For å synliggjøre dette bruker vi like klær, påført Vind-skjold på venstre bryst, og logo på ryggen.
I tillegg skal klærne påføres merker fra ulike sponsorer. Idrettslagets sponsorkontrakter gir store inntekter som behøves til klubbens daglige drift, samtidig som disse sponsorkontraktene gjør at det stilles krav til oss alle. Noen av disse sponsorene skal være eksponert på klubbens kleskolleksjoner, og noen krever eksklusivitet på den måten at deres konkurrenter ikke skal eksponeres av oss. Nedenfor er disse klærne omtalt som ”Vind-klubbkolleksjonen”.
Jo bedre vi oppfyller våre forpliktelser jo lettere er det å få fornyet disse kontraktene, og ikke minst skaffe nye kontrakter ved at andre bedrifter ser hva vi gir våre sponsorer tilbake.
Konsekvensen av klubbens bruk av klubbkolleksjoner og disse retningslinjer, er at det ikke kan tillates at det enkelte lag/treningsgruppe/stafettlag mv kjøper seg egne felles plagg som ikke er en del av våre kolleksjoner. Slike plagg vil redusere den positive effekten som kolleksjonen skal ivareta.

For derimot å gi mulighet til at enkelte plagg også kan benyttes til sponsorer som laget/gruppa selv har skaffet, gis det anledning til å benytte bestemte plagg i kolleksjonen ved slike anledninger. Disse plaggene skal også påføres Vind-skjold, Vind logo, klubbens sponsorer, og deretter gis det adgang til å merke klærne med egne sponsorer. Inntektene fra egne sponsorer tilfaller laget/gruppa i sin helhet. Nedenfor er disse plaggene omtalt som ”Vind-lag kolleksjonen”.
I tillegg består kolleksjonen for fotball av noen ekstra produkter som kan være aktuelle å anskaffe i forbindelse med kamper/cuper og treningsituasjoner. Det vesentlige er at det er disse produktene benyttes og at andre konkurrerende utstyrsleverandører ikke benyttes. Disse produktene er kalt ”Vind tilleggs-kolleksjon”.
Disse retningslinjene gjelder umiddelbart for fotballgruppa og evt mosjonstiltak. For skigruppa vil det bli foretatt en vurdering i skigruppa før endelig vedtak treffes i hovedstyret etter sommeren 2011.
 
”Vind-klubbkolleksjonen”
”Vind-klubbkolleksjonen” består av:
Fotball:
-         Draktsett (trøye, shorts og strømper)
-         Training pant og training top
-         Training T-skjorte
-         Klubbgenser
-         Stadionjakke
-         Overtrekksdress
På Vind-klubbkolleksjonen skal hovedstyret/sponsorutvalget selge all reklameplass. Her kan ingen selge egne sponsormerker og alle som representerer Vind IL skal i størst mulig grad bruke disse plaggene i konkurranser og på trening.
 
”Vind-lagkolleksjon”
Vind-lagkolleksjonen består av:
Fotball:
-         Core11 T-skjorte
-         Core11 Windbreaker
-         Hettegenser
I tillegg til klubbens sponsorer, kan laget/gruppen selge annen reklameplass på disse plaggene. Fordi det er viktig å overholde at egensolgt reklame ikke kommer i konflikt med våre hovedsponsorer, skal sponsorgruppen/daglig leder forhåndsgodkjenne avtaler som inngås med egne sponsorer.
”Vind tilleggskolleksjon”
Dette omfatter:
-         Bag
-         Ryggsekk
For disse produktene skal det påtrykkes klubbens skjold(samme som brukes på venstre side på våre plagg), men logo kan utelates. I tillegg kan laget/gruppen selge annen reklameplass på disse produktene. Fordi det er viktig å overholde at egensolgt reklame ikke kommer i konflikt med våre hovedsponsorer, skal sponsorgruppen/daglig leder forhåndsgodkjenne avtaler som inngås med egne sponsorer.
Dersom det er øvrige tilleggsprodukter som laget ønsker å benytte, skal daglig leder/leder i fotballgruppa kontaktes for å avklare om klubbens utstyrsleverandør kan skaffe produktene.
Vedtatt av hovedstyret, med siste endringer fra juni 2011.

 

Vind Idrettslag
Besøksadresse: Vestre Totenveg 523
Postboks 726, Kirkeby, 2805 Gjøvik

Tlf: 61 17 60 34 e.post: post@vindil.no Kontaktperson: Ketil Gjerde - Daglig leder: ketil@vindil.no / 943 49 080

Send SMS

Add to Skype

You'll need Skype CreditFree via Skype

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift