Vind IL

Historien vår

Historien vår

 

Om Vind IL

Av Kurt Asak

Vind idrettslag er en av tre idrettsklubber i Gjøvik by, og ble stiftet i 1932. Vind er idrettslaget i "sørbyen", og omfatter skolene Kopperud og Vindingstad. Idrettslaget er i vekst, da nye boligområder legges til "sørbyen". Vi er i dag ca. 1250 medlemmer, og har langrenn, fotball, amerikansk fotball, truger og bordtennis som hovedaktiviteter. Idrettslaget har også egen mosjonsgruppe, som medarrangør GT karusell i terrengløp og Mjøsa Terrengsykkel Cup.

Vind idrettslag disponerer i dag en meget flott og attraktiv stadion med tribune og kunstgress (anlagt 2011) og to naturgressbaner, klubbhus oppe på Østbyhøgda, med vidsyn over Gjøvik by, Mjøsa og omland.

Videre disponerer vi en flott skiløype trase, kallt "barkeløypa", som er en del av lysløypa. Hver vinter, når det er nok snø, er start og innkomst på alle skirenn ved klubbhytta. Vind har gjennom tidene hatt mange gode skiløpere (2 junior NM titler 2017 til Mathilde Myrvold og Ansgar Evensen), og avviklet en rekke store skirenn. Det siste var ski NM 2009 og Norgescup i 2014. Lysløypa fra Holmbo via Vind Idrettspark til Lerud har i 2015-17 fått nye stolper og armaturer.

For alle grener har Vind en bevisst satsning på breddeidrett, og mål om godt sosialt miljø mellom barn og barn/foreldre. I Vind er ALLE velkommen. Det skal også være lov å bli god, så alle sal ha et godt tilbud på Vind, uansett ambisjonsnivå.

Klubben disponerer et flott klubbhus, som heter "Vind-hytta". Bygget er reist på dugnad av klubbens medlemmer, og har blitt ett fint og funksjonellt klubbhus. Her er det aktivitet flerer kvelder i uka, enten i form av trening eller møtevirksomhet av ulik grad.

 

28.01.2007 (Kurt Asak) - Oppdatert 7.9.2017 (Vind IL administrasjon)

 


Vind Idrettslag
Besøksadresse: Vestre Totenveg 523
Postboks 726, Kirkeby, 2805 Gjøvik

Tlf: 61 17 60 34 e.post: post@vindil.no Kontaktperson: Ketil Gjerde - Daglig leder: ketil@vindil.no / 943 49 080

Send SMS

Add to Skype

You'll need Skype CreditFree via Skype

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift