Jente- og damespillerne i Vind går spennende tider i møte. Med Vålerenga Dame på laget skal Vind løfte tilbudet til spillere og trenere på jentesiden

 

Kick-off for samarbeidsprosjektet

Onsdag 7. oktober var trenere og spillere fra Vinds J14- ogJ13 lag med på en fellestrening med Vålerenga Dame på Intility Arena.

 

Treningen markerer startskuddet for et samarbeid mellom Vålerenga Dame og Vind IL. Se  omtale av samarbeidsprosjektet på Vålerenga Dames Side her

Vålerenga Dame 

Utviklingsleder i Vålerenga Dame, Monica Knudsen, sier:

“Vålerengas hovedmål for samarbeidsprosjektet er i hovedsak å styrke kvaliteten på spillerutviklingen ute i våre samarbeidsklubber. Dog er det også helt avgjørende å skape begeistring og entusiasme rundt alle våre fotballspillende jenter.

Vi skal sammen skape, løfte og synliggjøre forbilder for unge jenter i fotballen, slik at jentene i enda større grad kan se at det å være fotballspiller er en drøm man kan jage og som kan gå i oppfyllelse, med spill på de store arenaer i inn- og utland.”

Spennende tider

Samarbeidsavtalen har tiltak som skal skape motivasjon og entusiasme for alle jentespillerne. Jentelagene i barnefotballen vil bli invitert inn til Intility Arena for egne arrangement, og mange vil nok syntes det er gøy å være ballhentere under toppseriekamper.

Det er også lagt opp til at toppseriespillere skal besøke samarbeidsklubbene, og trenerteam og spillere får anledning til å komme helt inn i garderoben og følge forberedelsene til kamp i toppklubb. Det blir også anledning for VIndspillere å delta på trening i Vålerenga Dames J15, J17, og J19 lag, og for trenere i VInd til å ta del i felles kompetansetiltak i samarbeidsprosjektet.

 

 

Samarbeid for bredden og de ivrigste

Sturla Kollshaugen, er medlem i fotballstyret og hovedtrener for Vinds J13 lag, og var med på lanseringen av avtalen:

“Det er flere ting som må stemme når to klubber skal samarbeide. I denne avtalen er fokuset riktig – det er tiltak for alle jentene i Vind her, ikke bare de som er lengst fremme.”

 

Kollshaugen var imponert over samarbeidsprosjektet som ble presentert av Monica Knudsen:

“Hva vi fester på papiret er en ting: Vind setter nå ressurser inn for å få verdi ut av samarbeidet, og da er det betryggende å møte så engasjerte fotballfolk i Vålerenga Dame. Her er det liten tvil om at det er folk som brenner for å utvikle jentefotballen, og da blir jeg glad som far, trener og jentefotballentusiast”.

 

Satser på jentene

Det blir spillerutvikler jente, Roy-Stian Korslund, som følger opp avtalen fra Vinds side. Roy Stian har lang trenererfaring, og har nylig sluttført sin spesialisering i spillerutvikling som del av Uefa B-lisensen.

Etableringen av rollen spillerutvikler jente er del av en toårsplan for å løfte tilbudet på jentesiden. I samme periode har Vind jobbet med å rekruttere dedikerte trenere til ungdomslagene på jentesiden, og klubben har stilt oss i spissen for å samarbeide om kamparenaer på J17 og Damesiden. Nå gir samarbeidsavtalen rom for å ta nye steg i den neste treårsperioden. 

 

 

Stolte tradisjoner, spennende fremtid

Vind har en stolt fortid i damefotballen, og etablerte damelag på 1970-tallet, og stod sammen med Raufoss om å etablere det første laget fra regionen i toppfotballen på 1990-tallet. Vind har hatt jentelag i fotballen helt siden 1980-tallet. 

Vind ønsker å ta del i dugnaden for å gi jentene like muligheter i fotballen: “Lik tilgang på utstyr og treningstid for jentene er selvsagt i Vind, men det ikke nok”, sier leder i fotball, Eivind Merok:  “Vi ruster nå Vind til et skikkelig løft på jentesiden, og vi kan garantere at det blir morsomt å spille fotball i Vind for jentene i årene som kommer”

For Vind, 

Ketil Gjerde

 

 

Copy link
Powered by Social Snap