Spillere fra Vinds G14 gruppe har i august deltatt på spillerutviklingstiltak i regi av Vålerenga Fotball. Peder Kummen ble i tillegg tatt ut til spill i nasjonal serie for Vålerengas G14 lag. 

Debut i nasjonal serie

Peder K Kummen er født i 2007 og deltok sammen med lagkameratene Jørgen Tungvåg og Preben Åsengen på treninger i regi av Vålerengas U14 lag. De tre spillerne er ivrige fotballspillere på Vinds G14 lag som trenes av Jonas Bjerkvold Bjorbekmo, og har deltatt både på sone og kretstilbud lokalt, og har ekstratilbud i klubb i G16-gruppa.

Peder ble i tillegg tatt ut til spill i Nasjonal G14 serie i kamper for Vålerenga mot Mjøndalen og Ull/Kisa. Trenerne i Vålerenga gir gutta fra Vind gode skussmål, og Kummen fikk gode tilbakemeldinger for bidrag i det offensive spillet.

Peder K Kummen (f. 2007). Fra kamp i nasjonal G14 serie. Vålerenga- Ull/Kisa

 

Spillerutvikling i høysete

Sportslig leder Morten Skjærstad syntes det er positivt at Vindspillerne får mulighet til å delta på opplegget i regi av Vålerengas akademistab: “Det er liten tvil om at Vålerenga har utviklet et av de ledende fotballakademiene i Norden, og fagfolkene har veldig mye å bidra med for spillerne. Spillerne som får delta på disse tiltakene får viktige impulser fra medspillere på høyt nasjonalt nivå som de kan ta med seg tilbake i treningshverdagen på Gjøvik”.

Det er også et kvalitetsstempel for oss som klubb at spillerne som har hverdagen i våre lag kvalifiserer til spill på høyeste nasjonale nivå. Det må vi ta som et tegn på at det jobbes godt i sportslig avdeling på fotball – og at vi har spillere i klubben som har forutsetninger og ønske om å ta steget inn i toppfotballen. Det er mulig – velger vi å leve etter – å kombinere gode, brede fotballtilbud med at vi ivaretar de som ønsker å satse fult og helt på fotballen.

 

Samarbeidsavtale

Leder i fotball, Eivind Merok, er fornøyd med at spillerne fikk prøve seg i hospitering etter en lang periode med coronastans. Vi har sendt spillere inn på tiltak i en to-tre år nå og alle tilbakemeldingene fra foreldre, spillere og trenere tyder på at dette er et ekstremt godt tilbud for spillerne.

Det er viktig for oss som klubb å tilrettelegge for alle spillerne i klubben. Vi i Vind er veldig stolte av at vi klarer å lage et tilbud som mange vil være med på godt inn i ungdomsårene. I et typisk årskull på Vind har vi et stort spenn i hva ungdommene ønsker å legge inn i fotballen. Det betyr at vi har spillere som satser ene og alene på fotballen – og spillerne som bare har tid til en trening og en kamp i uka på grunn av annen aktivitet. Med ekstratilbud om hospitering inn i Vålerengas grupper kan vi tilrettelegge for gutte- og jentespillerne våre.

 

Copy link
Powered by Social Snap