Kjære alle Vind medlemmer og samarbeidspartnere.

Av Ketil Gjerde, daglig leder

Enda et utfordrende år er lagt bak oss, 2021 kanskje enda mer utfordrende enn 2020 siden vi har tatt i bruk vårt fantastiske innendørsanlegg GOBB arena. Det er ikke uten utfordringer å skulle drive innendørs med restriksjoner som endrer seg nær sagt fra dag til dag. Jeg håper virkelig at vi snart er ferdig med dette, både for at vi skal kunne returnere til mer normale tilstander men for administrasjonen og idrettene har det vært utrolig mye merarbeid som er lagt for å gjøre aktiviteten så god som mulig. Dessverre har vi måtte stenge ned i kortere perioder og vi ser at det er flere enn undertegnede som har hatt utfordringer med motivasjonen når situasjonen har virket vanskelig. Heldigvis har vi opplevd veldig liten smitte med utspring fra idrettslaget, noe dere alle skal ha honnør for!

Vind IL har doblet sin omsetning fra 6,5 mill. som vi hadde i 2014. Dette har flere årsaker men viktige og større bidrag fra stadig flere sponsorer er viktig å nevne. Uten gode samarbeidspartnere som bidrar til finansiering av klubbens drift og prosjekter blir det vanskelig. Nye idretter, større og bedre anlegg er andre viktige momenter. Vind IL er velsignet med dyktige frivillige- og ansatte trenere og støtteapparat og styrer som legger til rette for og skaper god aktivitet for barn ungdom og voksne på Vind. Dette er de virkelige hverdagsheltene som sannsynligvis får mye mindre ros enn de fortjener. Tusen takk til alle for den fantastiske jobben dere gjør 🙂

Sportslig sett har også 2021 gitt oss mye å juble for. Mathilde Myrvold har hatt en god åpning på world cup sesongen der vi ser stadig progresjon, med en foreløpig 5 plass på sprinten i Dresden som beste resultat hittil. Hun er også tatt ut til Tour de Ski som starter i romjula og hun nevnes som aktuell for OL i Beijing. Tenk om vi får en jente fra Sørbyen til OL? det hadde vært stas. Simen Ramstad har fått en veldig god start på Norges Cup sesongen og gjorde seg godt bemerket på Beitostølen før jul.

Fotballgruppa har som første klubb i NFF Indre Østland blitt sertifisert som kvalitetsklubb nivå 2, der kretsen spesielt trekker frem jobben som gjøres med  trenerutvikling og -kompetanse. Fint å se at målrettet arbeid lønner seg i lengden. Fotballen sikret seg 2 nye KM gull. J-14 vant i overbevisende stil, der mange av jentene også har spilt J-15 Region og prestert på et høyt nivå mot gode motstandere gjennom hele året. En spesiell takk til jentene og støtteapparat for jobben som er gjort. A-lag for menn som vant 6 divisjon og KM sluttspillet og rykker dermed opp i 5 div. Verd å nevne at de vant alle sine 21 kamper i 2021, det er en prestasjon det står respekt av! Damelaget endte på en meget sterk 2 plass i 3 divisjon i tett kamp med Lillehammer KFK som til slutt sikret opprykk til 2 div. ved å slå LSK2 i kvaliken. Moro å se at jobben som fotballgruppa har lagt ned de siste årene med tanke på jentetilbud og -samarbeid gir god utvikling og gode resultater.

Våre nyere idretter har hatt forskjellige utfordringer, Amerikansk fotball og Cheerdance har ikke kunne konkurrere siden 2019 og har lidd veldig under det. Begge er nå i full gang og med ny giv ser vi frem til nye sesonger med forhåpentligvis flere utøvere enn hav som har vært tilfellet i 2020/21. Bordtennis har hatt en ganske lik situasjon som Swans men seniorer har serietilbud inneværende sesong. Det er mange ungdommer på treninger for tiden så det ser også ut til å være lys i tunellen her. Basketgruppa er helt ny og har lagt lista høyt for seg selv ved å ha ca. 80 aktive. VI har meldt på lag i U-15 og U-17 og de er i full gang mot lag fra Oslo området som har vesentlig lengre erfaring med seriespill, men vi nærmer oss. Det blir spennende å følge utviklingen fremover. Trugegruppa har holdt på ute hver tirsdag kl. 18.00, uansett vær.

En av de større utfordringer har vært at vi nær sagt ikke har har kunnet avvikle møter med aktive, frivillige og foreldre. Det er tydelig at det er viktig med god informasjon som kommer til alle. Dette gjelder spesielt til nye årskull som ikke har fått samme innføring muligheter og forventninger som andre har fått. Dette blir det en stor ending på så fort dette er mulig å gjennomføre.

Administrasjonen har hatt en spesielt utfordrende høst med 2 sykemeldinger i tillegg til alt merarbeid i forbindelse med tilpasning til smittevern. Vi har fått inn Kolbjørn Asphaug som vikar på økonomi og Mette Stenersen på marked. Roger Bents Øverli startet i nyopprettet stilling som driftsleder 1 februar og har vært en viktig tilvekst for Vind IL.

Det er gjort en stor jobb med nye løyper til NM på ski i terrenget rundt Åstjernet. Disse er laget slik at vi kan tilpasser løypetraseer etter nivå slik at for eksempel ungdommer slipper å gå de hardeste NM løypene.

Det graves ved Vindhytta og dette er offentlig vann og avløp samt fiber som skal tilkobles. Dette betyr vi kan bruke brønnen til vanning osv. og vi slipper skader på rør og annet utstyr, som blandebatterier og oppvaskmaskin osv. på grunn av all kalken i brønnvannet. Telia sin mast er endelig i drift noe dere som ikke har brukt Telenor nettet vil merke godt. Det er en egen 5G mast på veggen i på hallen samt forsterkere inne i hele anlegget. Vi jobber med utskiftning av kunstgresset ute i 2022 og hovedstyret vedtok rett før jul å skifte ut løypemaskinen.

2022 sesongen for skifolket skulle startet med første klubbrenn 15.12, noe som ble avlyst, men vi håper både klubbrenn, Norges Cup siste helgen i januar og alle andre arrangementer vi planlegger blir gjennomført slik vi ønsker. Vi legger i disse dager siste hånd på Dugnadskalender 2022, slik at dere kan starte planlegging og fordeling av dugnadene. Nytt blir at vi må organisere hallvakter, noe som vil gå på rundgang på alle lag og grupper. Dette for å passe på anlegget, for vi ser både ødeleggelser og at folk tar seg inn i anlegget utenom organiserte treninger. Instrukser på dette er under utarbeidelse og blir gjort kjent for alle.

En av våre viktigste oppgaver blir å sørge for at så mange som mulig fortsetter med aktivitet og kanskje vi med igjen de som har gitt seg under pandemien, og kanskje til og med noe nye som blir med? Uansett er det viktig å tilhøre et godt og inkluderende miljø uansett hvilket nivå man er på eller hvilke ambisjoner man har. Dårlig økonomi og utenforskap er stadig oppe i mediene og det kan tyde på at dette er en stadig voksende utfordring også i verdens rikeste land, Norge. Ønsker vi å ha det slik? Jeg mener bestemt NEI!

 

19. februar 2022 er Vind IL 90 år, sett av datoen for feiring 🙂

 

En riktig godt jul og et godt nyttår ønskes dere alle, og ta godt vare på hverandre.

 

Ketil