Velkommen til MedVind-konferansen og næringslivstreff i forbindelse med NM på ski på Vind!

Dagen før de første skiløperne kaster seg ut i NM-løypene på Vind inviterer arrangøren til en svært spennende næringslivskonferanse som ikke bare er rettet mot næringslivstopper. Programmet består dessuten nesten bare av gjøvikensere som også har markert seg nasjonalt.

Pernilla Egedius, Gjøvik kommune, Tor Ole Karlsen, NM-ledelsen, Åge Skinstad, konferansier for konferansen og Kent Johnsen, Quality Strand hotel ønsker velkommen til næringslivskonferanse 18. januar.

 – Vi ønsker å lage et NM som har mer enn idrett og som er til for hele regionen, sier en av lederne, Tor Ole Karlsen. Han håper og tror at næringslivskonferansen 18. januar har noe for nesten enhver smak.

SKI-NM, MER ENN BARE SKI

Konferansen holdes på Quality Strand hotel, som er en samarbeidspartner for NM-gjengen. Der skal både kick off og banketten også være. I tillegg er både dette hotellet og byens andre overnattingssteder fullbooket gjennom hele NM.

 Til å lede konferansen, har NM-arrangøren fått ingen ringere enn Åge Skinstad. Skinstad er påtroppende VM-sjef for ski-VM i Trondheim. Han var sjef for norsk langrenn fra 06/07 14/15-sesongen og har ledererfaring fra Madshus, Norges Skiforbund, ØkoKraft, Adidas, NHO og Hapro. I tillegg har han vært ekspertkommentator i langrenn for NRK, Discovery (TV Norge), TV2 og Viaplay.

 – Vi vet at et arrangement som NM betyr veldig mye for en by. Derfor ønsker vi en delingskultur også under NM i Gjøvik. Vi har tenkt lokalt, men at innlederne skal ha eller hatt en nasjonal betydning, forteller Skinstad. Både han og NM-ledelsen skryter av Gjøvik kommune og den velviljen som er vist fra dag én.

 – Da vi første gang snakket med kommunen om NM, var svaret yes, dette skal vi få til. Og siden da har denne velviljen bare fortsatt. Gjøvik har vært og er svært positive, skryter Tor Ole Karlsen.

NÆRINGSLIVET, UNGDOMS-OL OG NORSK TIPPING

Det er et rikholdig og rikt program. Første kvinne ut er Kristin Murer Stemland. Hun er tidligere langrennsløper fra Trondheim, hun har vært mange år på damelandslaget og har deltatt i både VM og OL. Etter endt langrennskarriere har hun som utdannet sivilingeniør hatt ulike roller i næringslivet.

Deretter følger en ekte Vind-gutt, Erik Røste. Han er født, oppvokst og bor på Gjøvik og hadde Vindplassen og Norges lengste lysløype som nærmeste nabo. Erik startet som skitrener på Vind som 17-åring for 45 år siden, med 8-10 år gamle jenter og gutter. Det var starten på et langt liv innen idretten. Etter studier ved Norges Idrettshøgskole var han landslagstrener og sportssjef for langrenn i Norges Skiforbund fra 1990 til 1998. I 15 år fra 1998, arbeidet Røste i ulike stillinger i sportsbransjen, blant annet som innkjøpssjef i Adidas Norge og som administrerende direktør i Sport 1 Gruppen og Bj-Sport. De siste 10 årene har han vært president i Norges Skiforbund. Norges Skiforbund forvalter en historie og en kulturarv med stolte tradisjoner. Erik vil fortelle om hvordan det har vært å lede norsk skisport i en periode med fantastiske resultater, men også med vanskelige saker

 Siste innleder før pause er Tonje Sagstuen. Hun er direktør for ansvarlighet, samfunn og kommunikasjon i Norsk Tipping. For idretts-Norge er Sagstuen mest kjent fra håndballbanen der hun spilte på landslaget i perioden 1989-1998. Hun har også vært journalist og redaktør i Oppland Arbeiderblad.

ET BILEVENTYR PÅ GJØVIK

Mangel på prestasjonsangst er tittelen på dialogen Åge Skinstad skal ha med Arvid Sulland, konsernsjef i Sulland Gruppen. Arvid Sullands bileventyr startet og lever fortsatt i Gjøvik. I dag har konsernet 1000 ansatte og omsetter for sju milliarder kroner. Arvid Sulland er i dag 79 år og er i full virksomhet.

Atle Kigen, kommunikasjonssjef i Aker ASA skal fortelle litt om hvordan både norsk langrenn og Aker har opplevd både motvind og medvind, og oppnådd store prestasjoner. Han vil fortelle om hva de har oppnådd i næringslivet ved å dele på kompetanse og erfaring. Akers comeback i langrenn med Team Aker Dæhlie: Langløp, allround/FIS og para samlet – ett inkluderende lag i praksis.

Bjørnar Erikstad, daglig leder Stiftelsen VI, måtte gjennom 25 operasjoner for å kunne gå. Og ingen trodde han kunne bli en seiler med korte armer. 5 VM-medaljer og 9 NM-gull, alle i åpen klasse, sier noe om at antagelser ofte kan være feil. Stiftelsen VI ønsker at flere skal få muligheter til å prestere. Om det er på idrettsarenaen eller en helt annen. Samfunnet må utfordres til å tenke litt annerledes for å inkludere alle. Det er denne ubalansen mange opplever som Stiftelsen VI ønsker å endre

 KOMIKER-AVSLUTNING

Gleden av å prestere, et underholdningsforedrag om Prosjekt Toppidrett med Nils-Ingar Aadne avslutter konferansen. Aadne, som er komiker og langrennsløper, ryddet kalenderen i et år for å være langrennsløper på heltid i en sesong og satt i gang det han kalte Prosjekt Toppidrett. Det ble starten på seks sesonger i langløpssirkuset, med oppturer og nedturer. Han ble del av nytt miljø, fikk nye venner og en ny lidenskap. Han har trent med de beste, sett miljøet innenfra og erfart hvorfor de er nettopp det, best.